فهرست مطالب
مزایای سیستم های ساختمانی ICF نسبت به سازه های سنتی
- عایق حرارتی در سیستم ICF، هسته بتنی بین دو لایه فوم پلی استایرن با دانسیته بالا قرار می گیرد که این موضوع عملکرد حرارتی فوق العاده ای را به ساختمان می بخشد. لایه های پلی استایرن با ممانعت از ورود گرما به داخل ساختمان و هم چنین خروج آن از ساختمان، هم در تابستان و هم در زمستان به شدت از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و هزینه های مربوط به مصرف انرژی و هم چنین عایق کاری ساختمان که بنابر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان باید انجام شود را کاهش می دهد. شکل سمت راست ساختمان ساخته شده با استفاده از ICF و شکل سمت چپ ساختمانی سنتی را نشان می دهد. در دو شکل زیر رنگ های زرد، نارنجی و قرمز قسمت های با حرارت بالا و رنگ های آبی و سبز قسمت های با حرارت پایین را نشان می دهند. توجه شود که نقاط قرمز در تصویر سمت راست چراغ سردر خانه است. با مقایسه این دو تصویر به راحتی می توان عملکرد فوق العاده ICF در بحث حرارتی را دریافت.
- عایق صدا به دلیل وجود دولایه فوم پلی استایرن، ساختمان ساخته شده با ICF توانایی فوق العاده ای برای جذب و کاهش صدا از خود نشان می دهند، بنابراین این سازه ها فضای داخلی ساکت تری را به نسبت سازه های سنتی فراهم می کنند. شکل روبه رو نموداری است که جذب صدا را در سازه های سنتی و ICF مقایسه می کند. نمودار زیر نشان دهنده مزایایی است که ساکنان ساختمان های ICF و سنتی از آنها یاد می کنند. این مزایا شامل آسایش، سکوت، استحکام وبازدهی انرژی هستند.
- نتیجه خوب از آزمایش سرعت گسترش آتش
- سازه ICF مانند هر سازه دیگری نیاز به مقاوم سازی در برابرآتش دارد، مانند لزوم وجود لایه ای از گچ به ضخامت حداقل ۱۲.۵mm؛ اما اجرای این الزامات نه هزینه بر و نه سخت است. هم چنین مصالح به کار رفته در این سازه در هنگام آتش سوزی رفتار خطرنکی ازخود نشان نمیدهند. بتن بین لایه های پلی استایرن ذاتا در مقابل آتش مقام است، هم چنین قالب فوم پلی استایرن استفاده شده با دانسیته بالا ساخته شده است که هم شعله ور نمی شود و هم غلظت دود حاصل از سوختن آن در محدوده مجاز قرار می گیرد. شکل های زیر نمانگرمقایسه بین سازه های چوبی و ICF در رابطه با مبحث گسترش آتش و دود می باشد.
•عملکرد عالی در برابر نیروهای جانبی نظیر زلزله، طوفان های شدید، سیل و …
ICF به دلیل یکپارچگی ، از تمرکز تنش در اتصالات جلوگیری کرده و تمام سازه به طور یکجا در برابر نیروهای جانبی مقاومت می کنند. به علاوه به دلیل سختی بالای سازه، جابه جایی ها کمتر شده و بنابراین احتمال آسیب به تاسیسات و نیز نازک کاری کاهش می یابد که این باعث کاهش هزینه های تعمیر می شود. شکل زیر نتایج حاصل از آزمایشی جهت مقایسه ICF با سیستم قاب فولادی و چوبی را نشان میدهد. بنابر نتایج این آزمایش، مقاومت آن در برابر نیروهای جانبی ۱۰ برابر بیشتراز سیستم قاب فولادی بوده است.
- ایجاد فضا برای اجرای تاسیسات الکتریکی و لوله کشی. مصالح قالب در هردو سمت دیوار ها به راحتی قادر به اسکان این تاسیسات می باشد.
- پشتیبانی از انواع پوشش های داخلی و خارجی مانند گچ، پلاستربورد و …
- کاهش رشد قارچ و جلوگیری از نفوذ میکرواورگانسم ها به محیط داخل
نه بتن و نه فوم پلی استایرن ارزش غذایی برای جانواران ندارند. هم چنین دانسیته بالای فوم و بتن مانع از عبور جوندگان و نیز میکرواورگانیزم ها می شود.
- سرعت بالای ساخت
ساخت سازه ICF بی شباهت به ساختن خانه با لگو های اسباب بازی نیست. نیاز به آرماتور کمتر و قالب بندی ، هم چنین عدم نیازبه درز گیری و عایق کاری سبب افزایش چشمگیر سرعت کار می شود.
- نیازبه نیروی کار کمتر
- صرفه اقتصادی
به دلیل مدت زمان کم ساخت و هم چنین نیاز به نیروی کار کمتر، وزن میلگرد به کار رفته کمتر، عدم نیاز به قالب بندی ، عایق و … هزینه های ساخت سازه ICF مناسب است. هم چنین به دلیل عملکرد حرارتی فوق العاده این سازه ، هزینه های پس از بهره برداری مانند قبوض گاز و برق می شود.
- تشویق مراکز فنی
سازهی ICF نه تنها مورد تائید تمامی مراکز ذیصلاح در صنعت ساختمان ایران، بلکه مورد تشویق و حمایت ایشان است.مراجع و مراکزی چون بنیاد مسکن، سازمان نظام مهندسی، سازمان نوسازی مدارس، وزارت راه و شهرسازی، مرکز تحقیقات ساختمان و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت این روش را به رسمیت شناخته و تائید کردهاند
قابل ذکر اینکه روش ICF در مبحث ۱۱ از مقررات ملی ساختمان ایران بهعنوان یکی از روشهای صنعتی سازی به رسمیت شناخته شده و به این ترتیب و با توجه به سیاست کلی وزارت راه و شهرسازی در تشویق به ساخت و ساز صنعتی مسکن، با تخصیص وام صنعتی سازی به سازهی ICF، این روش توسط سازمان مذکور مورد حمایت و تشویق قرار گرفته است.