فهرست مطالب
تجزیه و تحلیل حرارتی دیوارهای بتنی عایق شده (ICF)
هفتمین کنفرانس بین المللی انرژی کاربردی ICAE2015
Navid Ekramia*, Anais Garatb, Alan S. Funga
دانشگاه رایرسون، ۳۵۰ خیابان ویکتوریا، تورنتو، انتاریو، M5B 2K3، کانادا
bInstitut Catholique des Arts et Métiers، ۶ Rue Auber، ۵۹۸۰۰ Lille، فرانسه
چکیده
یک مدل عددی سه بعدی از یک لوله آب پی وی سی تعبیه شده در داخل یک دیوار بتنی عایق بندی شده به صورت عددی توسعه داده شد. اندازه های مختلف ضخامت دیوار و فاصله بهینه بین لوله ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سه دمای ورودی و چهار سرعت ورودی برای هر مجموعه مورد مطالعه قرار گرفته است. رفتار حرارتی بتن در حالت گذرا مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه بر ذخیره انرژی حرارتی در داخل دیوار و استفاده از آن در صورت نیاز به جای انتقال گرما برای تهویه فضا متمرکز بود. نرخ انتقال حرارت پیشبینیشده و ذخیره انرژی حرارتی بالقوه جدولبندی شد. به طور کلی، این مطالعه به طراحان کمک می کند تا درک دقیقی از انتقال حرارت بین لوله آب و بتن به دست آورند.
۱-معرفی سیستم آی سی اف ICF در خصوص انرژی حرارتی
پتانسیل هایی برای ذخیره سازی انرژی حرارتی کوتاه مدت در ساختمان ها وجود دارد. استفاده از جرم حرارتی ساختمان یک روش متداول برای ذخیره انرژی حرارتی برای کوتاه مدت است. ایده استفاده از دیوارهای ساختمان به عنوان ذخیره انرژی حرارتی سالهاست که مورد بحث قرار گرفته است. ادغام مواد تغییر فاز (PCM) در دیوارها به طور گسترده در ادبیات مطالعه شده است [۱، ۲، ۳]. با این حال، امکان استفاده از خود دیوار (بدون PCM) هنوز به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است. به عنوان مثال، یک دیوار بتن عایق (ICF) یک ذخیرهسازی انرژی حرارتی بالقوه معقول (TES) است که خواص حرارتی، رفتار و مزایای آن به طور دقیق بررسی نشده است.
TES معقول، انرژی حرارتی را به عنوان انرژی داخلی ذخیره می کند و دمای محیط را افزایش می دهد. در میان تمام رسانههای ممکن، آب و هوا رایجترین گزینههای مورد استفاده هستند، اما نفت، سنگ، آجر، ماسه و خاک نیز رسانههای شناخته شده برای TES معقول هستند [۴، ۵]. آب به دلیل هزینه کم، در دسترس بودن و گرمای ویژه بالا، اولین انتخاب بسیاری از طراحان برای سیستم های TES و اهداف انتقال حرارت است [۶، ۷]. اگرچه مخازن و انبارهای زیرزمینی گزینه های بالقوه ای برای TES کوتاه مدت هستند، اجرای دیوار/کف بتنی ساختمان ها به عنوان TES می تواند از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر باشد. علاوه بر این، جایگزینی یک مخزن با جرم حرارتی ساختمان باعث صرفه جویی در فضای بیشتری در داخل ساختمان می شود. علاقه به استفاده از دیوارهای ICF یا کف بتنی به عنوان TES وجود دارد. تا به امروز مطالعات محدودی در مورد این موضوع انجام شده است، بلکه هدف سایر تحقیقات تامین گرمایش راحت از طریق لوله های تعبیه شده در داخل کف/دیوار است [۸]. این مطالعه به بررسی عددی رفتار حرارتی و توزیع دما در داخل یک دیوار بتنی میپردازد.
۲-انگیزه احداث ساختمان آی سی اف ICF در خصوص ذخیره سازه انرژی حرارتی
اگر یک سیستم ذخیره انرژی حرارتی در کل سیستم مکانیکی ادغام شود، مصرف انرژی در ساختمان می تواند به طور موثرتری مدیریت شود. سیستم های ذخیره سازی یکپارچه انرژی حرارتی ساختمان (BITES) نیاز به بررسی جزئیات بیشتری دارد. اثربخشی BITES در زمینه های مختلف در ادبیات به شدت توصیه می شود. راد و همکاران [۹] و وانگ و همکاران. [۱۰] نشان داده اند که ذخیره انرژی حرارتی خورشیدی در زمین می تواند طول مبدل حرارتی زمین را تا ۱۵ درصد کاهش دهد. چن و همکاران [۱۱] سیستم یکپارچه فتوولتائیک/حرارتی (BIPV/T) ساختمان را در ساختمانی با انرژی نزدیک به صفر در آب و هوای سرد کانادا طراحی و مدلسازی کرد. بر این اساس، آنها اثر یکپارچه سازی یک دال بتنی تهویه شده (VCS) با سیستم BIPV/T را به عنوان یک سیستم TES فعال مورد مطالعه قرار داده اند. از آنجایی که اغلب اوقات دمای خروجی از BIPV/T به اندازه کافی بالا نیست تا به VCS تغذیه شود، توسط Chen و همکارانش توصیه می شود. برای در نظر گرفتن و گنجاندن یک پمپ حرارتی منبع هوا در سیستم یکپارچه. علاوه بر این، کامل و فانگ [۱۲، ۱۳] یک سیستم BIPV/T یکپارچه شده با پمپ حرارتی منبع هوا را مطالعه کردند. نشان داده شده است که سیستم ترکیبی عملکرد سیستم کلی را افزایش می دهد و توصیه می شود که یک سیستم BITES مناسب کارایی کلی کل سیستم یکپارچه را بیشتر افزایش دهد [۱۲، ۱۳]. بر این اساس، اکرامی و همکاران، [۱۴] نشان دادند که BITES مبتنی بر بتن یکپارچه می تواند چقدر موثر باشد.
به منظور بررسی تأثیر BITES بر عملکرد کلی سیستم یکپارچه، یک کلبه آزمایشی در مقیاس کامل (۳۰ فوت × ۲۵ فوت) طراحی و برنامه ریزی شده است تا در مرکز کورترایت سازمان حفاظت از منطقه تورنتو و منطقه (TRCA) ساخته شود. کلبه آزمایشی مجهز به یک پمپ حرارتی منبع هوا (ASHP) خواهد بود که با پانل های BIPV/T مبتنی بر سقف برای بهبود عملکرد سیستم یکپارچه شده است [۱۵]. ASHP می تواند هوا/آب گرم تولید کند. تمام دیوارهای ICF و کف بتنی برای استفاده به عنوان ذخیره سازی انرژی حرارتی یکپارچه ساختمان (BITES) طراحی شده اند. انرژی حرارتی ذخیره شده را می توان بعداً برای گرمایش فضا و/یا استفاده از آب گرم خانگی استفاده کرد. انتظار می رود این پیکربندی با اجرای TES عملکرد کلی سیستم یکپارچه را افزایش دهد.
۳-روش شناسی
علاوه بر عملکرد ساختاری یک دیوار بتنی، همچنین میتواند به عنوان جرم گرمایی باردار فعال برای ذخیره انرژی حرارتی و سپس آزادسازی غیرفعال آن برای کمک به گرمایش فضا عمل کند. با این حال، در این مطالعه، هدف از استفاده از دیوار ICF به عنوان TES تخلیه مستقیم انرژی حرارتی به فضا نیست، بلکه استفاده مجدد از آن به عنوان ورودی یک سیستم مکانیکی دیگر مانند پمپ حرارتی یا استفاده مجدد از آن از طریق هوای اجباری هیدرونیک یا گرمایش از کف. دیواره های ICF طوری طراحی شده اند که با آب گرم ارائه شده توسط پمپ حرارتی در زمانی که خورشید در دسترس است شارژ شوند و پمپ حرارتی به کمک خورشیدی بسیار کارآمد عمل می کند [۱۲، ۱۳]. انرژی حرارتی ذخیره شده در داخل بتن می تواند برای گرم کردن آب در زمان های بعدی که تقاضا وجود دارد استفاده شود.
ذخیره سازی حرارتی بزرگتر به فضای بیشتر و هزینه بیشتری نیاز دارد. بنابراین یک نسبت معقول بین سطح/حجم و ظرفیت/حجم حرارتی توصیه می شود [۴]. به منظور یافتن یک رویکرد عملی برای یافتن حجم بهینه بتن در دیوارهای ICF یک مدل عددی توسعه داده شده است. یک لوله تعبیه شده در داخل بدنه بتن با طول واحد مورد تجزیه و تحلیل حرارتی قرار گرفت. در این مدل از یک لوله ½ اینچ با قطر داخلی ۰.۶۶ اینچ، قطر خارجی ۰.۸۴ اینچ (ضخامت ۰.۰۹ اینچ) و خواص حرارتی لوله PVC Schedule 40 برای گردش آب استفاده شد. ضخامت دیوار بتنی ۶ اینچ بود. هر طرف دیوار کاملاً با فوم عایق شده است (آدیاباتیک). سناریوهای دما و سرعت مختلف آزمایش شدند و حداکثر فاصله بین لولههای موازی برای توزیع حرارتی یکنواخت و استفاده کارآمد از بتن ۲۰ اینچ بود. شماتیک مدل در شکل ۱a نشان داده شده است.
چگالی و گرمای ویژه مواد به همراه حجم آنها به طور مستقیم با ظرفیت ذخیره حرارت TES متناسب است [۱۶]. با این حال، عملکرد TES و حجم ماده به چگالی و گرمای ویژه ماده بستگی دارد [۱۷]. یک ذخیره سازی حرارتی با کارایی بالا از یک محیط متراکم با گرمای ویژه بالا استفاده می کند. محیط نیاز به سرعت انتقال حرارت همرفتی بالا (برای مایع) و بسیار انتشار (برای جامد) دارد [۷]. اگرچه مایعات برای تبادل انرژی حرارتی بهتر هستند، اما طبقه بندی در محیط های جامد آسان تر است [۷]. در این تحقیق از بتن متوسط وزن با چگالی ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب، ظرفیت حرارتی ویژه ۱۰۰۰ ژول بر کیلوگرم بر کیلوگرم و هدایت حرارتی ۱۳/۱ وات بر متر مکعب برای مدل شبیهسازی شده استفاده شد.
سیستم های کوتاه مدت TES معمولاً در محدوده دمای پایین کار می کنند که بستگی به فعال یا غیرفعال بودن دارد. اکثر سیستمهای TES کوتاهمدت غیرفعال در دمای ۲۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد کار میکنند در حالی که دمای سیستم فعال میتواند تا ۹۵ درجه سانتیگراد باشد [۴]. بر این اساس، تنظیمات مختلف دما برای درک بهتر تأثیر دمای آب در فرآیند کلی انتقال حرارت مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین تغییر دمای بتن در حالت گذرا برای یافتن مدت چرخه شارژ مورد مطالعه قرار گرفت. هر دو جریان آرام و آشفته در مدل در نظر گرفته شده و مورد مطالعه قرار گرفتند.
۴-شبیه سازی عددی
ماژول شبیه سازی جریان برنامه Solidworks برای شبیه سازی پدیده انتقال سیال و حرارت برای پیکربندی دیوار ICF استفاده شد. این مدل به درک بهتر اثرات و رابطه بین متغیرهای مختلف کمک می کند. دمای ورودی، سرعت ورودی، سرعت انتقال حرارت در داخل لوله و غیره. یک مدل سه بعدی ساده شده از دیوار ICF ایجاد شد. لوله ها مستقیم و بدون اتصالات فرض می شوند و یک واحد طول لوله PVC برای مدل استفاده شده است. بنابراین تمامی محاسبات و نتایج انتقال حرارت بر اساس طول یک متر لوله ارائه شده است. همه لوله ها موازی یکدیگر هستند و در فاصله ثابت ۲۰ اینچ قرار دارند. عایق ها کامل فرض می شدند. از این رو، شرایط مرزی برای دیوارهای جانبی به عنوان آدیاباتیک تعریف شد. به منظور بررسی اثر ورودی به دیوار ICF، سمت ورودی بتن بر اساس دمای اولیه بتن ۲۰ درجه سانتی گراد و خروجی به صورت تقارن تعریف شد. همچنین خواص لوله PVC با چگالی ۱۳۷۹ کیلوگرم بر متر مکعب، ظرفیت گرمایی ویژه ۱۰۰۴ ژول بر کیلوگرم بر کیلوگرم و هدایت حرارتی ۱۶/۰ وات بر متر مکعب تعریف شد.
در ابتدا یک تست استقلال مش انجام شد و همانطور که قبلا ذکر شد فاصله بهینه بین لوله ها تخمین زده شد. از آنجایی که سرعت ورودی نقش مهمی در نرخ انتقال حرارت بین آب و بتن در اطراف لوله دارد، مدل شبیهسازی شده برای محدودههای مختلف سرعت ورودی اجرا شده است. در ابتدا، انواع دامنه های سرعت مورد بررسی قرار گرفت و اشاره شد که چهار سرعت ۰.۰۱، ۰.۱، ۰.۵، ۱ m/s بهترین موارد برای نمایش انتقال حرارت بین آب و بتن هستند. کمترین سرعت ورودی که ۰۱/۰ متر بر ثانیه است نشاندهنده جریان آرام با عدد رینولدز ۴۶۳ است و هر سه سرعت دیگر در محدوده جریانهای آشفته قرار میگیرند.
علاوه بر این، دمای مختلف آب نیز برای رسیدگی به تغییرات مرتبط در نرخ انتقال حرارت و توزیع دما در بتن آزمایش شد. انتخاب محدوده دمای ورودی آب بر اساس گزینه های احتمالی منابع گرمایی برای تولید آب گرم در مرکز آزمایش بود. از این رو، دمای آب ورودی ۴۰ درجه سانتی گراد، ۴۵ درجه سانتی گراد و ۵۰ درجه سانتی گراد در مدل شبیه سازی شده مورد آزمایش قرار گرفت. برای همه موارد دمای اولیه بتن ۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم شد تا نزدیک به دمای اتاق باشد. به طور کلی، آزمایش سه تنظیم دمای مختلف و چهار سرعت مختلف برای هر مجموعه، درک دقیقی از فرآیند انتقال حرارت بین آب و بتن در دیوار ICF ارائه کرد.
یک نمونه تقسیم دما دو بعدی در بتن در کنار لوله به مدت نیم متر در شکل ۱b نشان داده شده است. مقدار “Z” نشان دهنده فاصله از ورودی موازی با لوله است، که نشان دهنده ارتفاع است در حالی که خطوط دما در سراسر نمودار برای نشان دادن توزیع دما در نیمه راه از طریق دو لوله موازی، که برابر با ۱۰ اینچ است، مقیاس بندی شده اند. دمای ورودی و سرعت آب در این مورد خاص، که در شکل ۱b نشان داده شده است، به ترتیب ۴۰ درجه سانتیگراد و ۰.۰۱ متر بر ثانیه برای نشان دادن دمای بتن پس از ۲۴ ساعت فرآیند شارژ می باشد.
بر این اساس، انتقال حرارت در بتن با جزئیات بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. به منظور سازگاری شکل ۲ با همان دما و سرعت ورودی ۴۰ درجه سانتی گراد و ۰.۰۱ متر بر ثانیه پس از یک روز ایجاد شد. به نظر می رسد سیستم پس از این مدت زمان از نظر حرارتی پایدار است. شکل ۲ نشان می دهد که چگونه دما بر اساس مکان و فاصله از منبع حرارتی تغییر می کند. یازده خط مختلف در نیمه سمت چپ پایین شکل ۱a نشان داده شده است که از نظر فیزیکی ارتفاعات Z متفاوت (مورد بحث در شکل ۲) را از ورودی نشان می دهد. همانطور که انتظار می رود، دمای بتن در طول لوله با بالاترین دمای ۳۵ درجه سانتی گراد شروع می شود و با افزایش فاصله از لوله، مقدار کمتری دارد. مشخص شده است که اثر ورودی بر توزیع دما بین ۰ تا ۰.۵ متر برای اکثر تنظیمات دما-سرعت است و دما پس از آن نقطه به طور یکنواخت توزیع می شود.
از آنجایی که مدل در حالت گذرا آزمایش شده است، تغییر دمای بتن در نقاط مختلف در زمانهای مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. شکل ۳ دمای سه نقطه در بتن را نشان می دهد که قبلا در شکل ۱a نشان داده شده است تحت فرآیند شارژ به مدت ۲۴ ساعت. همان تنظیم دما-سرعت مانند شکل دیگر در اینجا نیز نشان داده شده است. شکل ۳ نشان می دهد که دما در نقطه ۱ به ۳۵ درجه سانتی گراد می رسد. نقطه ۱ در نیمه راه بین دو لوله موازی قرار دارد. از آنجایی که نقطه ۱ تقریباً مکانی است که جلوه های ورودی در آن قرار دارد
تجزیه و تحلیل عملکرد کلی سیستم مستلزم بررسی نرخ انتقال حرارت بین آب و بتن برای هر یک از تنظیمات دما-سرعت است. از آنجایی که رفتار گذرا سیستم مهم است، نرخ انتقال حرارت سیستم برای هر مرحله زمانی شبیهسازی برای ۲۴ ساعت مورد مطالعه قرار گرفت.
در ابتدا، نرخ انتقال حرارت برای همه تنظیمات دما-سرعت بالاتر است. این به دلیل اختلاف دمای زیاد بین آب گرم و بتن است. با گذشت زمان، دمای داخل بتن افزایش می یابد و سرعت انتقال حرارت کاهش می یابد. نمونهای از نرخ انتقال حرارت محاسبهشده برای تنظیم دما-سرعت ۴۰ درجه سانتیگراد و ۰.۰۱ متر بر ثانیه برای ۲۴ ساعت در شکل ۴ نشان داده شده است. در این تنظیم خاص، نرخ انتقال حرارت به ۹ وات در واحد طول لوله (متر) پس از اینکه سیستم در شرایط پایدار حرارتی قرار گرفت کاهش مییابد. با این حال، میانگین انتقال حرارت برای این دوره زمانی بالاتر است (۱۰.۸۹ وات).
نرخ انتقال حرارت برای تمام دوازده تنظیمات دما-سرعت تجزیه و تحلیل شده است. علاوه بر این، کل انرژی حرارتی منتقل شده از آب گرم به بتن برای هر تنظیمات جداگانه محاسبه شد. نشان داده شده است که سرعت انتقال حرارت با دما و سرعت ورودی بالاتر افزایش می یابد. بنابراین، انرژی حرارتی منتقل شده مرتبط با آن افزایش می یابد. با این حال، انتقال انرژی حرارتی بیشتر به معنای سیستم کارآمدتر نیست. درصد گرمای بازیافتی شاخص بهتری برای رتبه بندی بازده سیستم خواهد بود. نتایج محاسبه شده انرژی حرارتی انتقالی و نرخ انتقال حرارت پس از ۲۴ ساعت در جدول ۱ ارائه شده است.
ملاحظات
تجزیه و تحلیل حرارتی اولیه دیواره های ICF نشان می دهد که می تواند یک گزینه ممکن برای ادغام به عنوان TES با سیستم BIPV/T+ASHP باشد. علاوه بر این، این مطالعه به طراحان کمک می کند تا درک بهتری از قابلیت حرارتی لوله های تعبیه شده در هر واحد متر در داخل دیوارهای بتنی داشته باشند. اگر شرایط اولیه با شرایط مرزی تعریف شده تغییر کند، عملکرد سیستم تغییر می کند. با این حال، تنظیمات دما-سرعت ارائه شده نزدیک به شرایط واقعی است.
مشخص شده است که توزیع دما زمانی یکنواخت است که فاصله از ورودی بیش از نیم متر باشد. همچنین، تغییر نرخ انتقال حرارت با زمان برای تنظیمات چندگانه دما-سرعت بررسی شده است. مطالعه محلول آب-پلی اتیلن گلیکول به عنوان سیال کار نیز توصیه می شود، زیرا ممکن است بخشی از سیستم لوله کشی در معرض محیط بیرونی قرار گیرد و هنگامی که سیستم خاموش است در یک منطقه آب و هوای سرد یخ بزند. علاوه بر این، استفاده از مواد PCM ترکیب شده در بتن نیاز به تجزیه و تحلیل دارد.
قدردانی ها
نویسندگان مایلند از حمایت مالی این پروژه از سوی شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی (NSERC) کانادا، گرنت اکتشاف (DG)، شبکه تحقیقاتی ساختمان هوشمند با انرژی خالص صفر (SNEBRN)، صندوق جوی تورنتو (TAF) ، MITACS، ASHRAE (GIA) و بورسیه تحصیلی انتاریو (OGS) قدردانی کنند.
منابع
- L.V. Shilei، Guohui Feng، Neng Zhu، Li Dongyan، مطالعه تجربی و ارزیابی ذخیرهسازی گرمای نهان در تختههای دیواری مواد تغییر فاز، انرژی و ساختمانها ۳۹ (۲۰۰۷) ۱۰۸۸-۱۰۹۱.
- F. Kuznik، J. Virgone، J. Noel، بهینه سازی یک تخته دیواری مواد تغییر فاز برای استفاده در ساختمان، مهندسی حرارتی کاربردی ۲۸ (۲۰۰۸) ۱۲۹۱-۱۲۹۸.
- K. Peippo، P. Kauranen، P.D. لوند، دیوار PCM چند جزئی بهینهسازی شده برای گرمایش خورشیدی غیرفعال، انرژی و ساختمانها ۱۷ (۱۹۹۱) ۲۵۹-۲۷۰.
- دینچر، آی. ای.، و روزن، ام. ا. (۲۰۱۱). ذخیره سازی انرژی حرارتی: سیستم ها و کاربردها (ویرایش دوم). هوبوکن، نیوجرسی: وایلی.
- فرید، م. م.، خضیر، ع. م.، رازک، س. ع. ک.، و الحلاج، س. (۲۰۰۴). مروری بر ذخیره انرژی تغییر فاز: مواد و کاربردها تبدیل انرژی و مدیریت، ۴۵ (۹-۱۰)، ۱۵۹۷-۱۶۱۵.
- Tatsidjodoung, P., Le Pierrès, N., and Luo, L. (2013). بررسی مواد بالقوه برای ذخیره انرژی حرارتی در کاربردهای ساختمان بررسی های انرژی تجدیدپذیر و پایدار، ۱۸، ۳۲۷-۳۴۹.
- Pinel, P., Cruickshank, C. A., Beausoleil-Morrison, I., and Wills, A. (2011). مروری بر روش های موجود برای ذخیره فصلی انرژی حرارتی خورشیدی در کاربردهای مسکونی بررسی های انرژی تجدیدپذیر و پایدار، ۱۵ (۷)، ۳۳۴۱-۳۳۵۹.
- فرید، م.، و کونگ، دبلیو جی (۲۰۰۱). گرمایش از کف با ذخیره گرمای نهان. مجموعه مقالات موسسه مهندسین مکانیک، قسمت الف: مجله نیرو و انرژی، ۲۱۵(۵)، ۶۰۱-۶۰۹.
- راد، F. M.، Fung، A. S. و Leong، W. H. (2013). امکان سنجی سیستم های پمپ حرارتی حرارتی خورشیدی و منبع زمینی در آب و هوای سرد، کانادا. انرژی و ساختمان، ۶۱(۰)، ۲۲۴-۲۳۲.
- Wang, E., Fung, A. S., Qi, C., & Leong, W. H. (2012). پیش بینی عملکرد یک سیستم پمپ حرارتی خورشیدی هیبریدی منبع زمینی انرژی و ساختمان ها، ۴۷، ۶۰۰-۶۱۱.
- Chen, Y., Galal, K., and Athienitis, A. K. (2010). مدلسازی، طراحی و عملکرد حرارتی یک سیستم BIPV/T همراه با یک دال بتنی تهویهشده در یک خانه خورشیدی کم انرژی: قسمت ۲، دال بتنی تهویهشده. انرژی خورشیدی، ۸۴ (۱۱)، ۱۹۰۸-۱۹۱۹.
- کامل، R. S. و Fung، A. S. (2014). مدلسازی، شبیهسازی و تحلیل امکانسنجی سیستم BIPV/T+ASHP مسکونی در آب و هوای سرد-کانادا. انرژی و ساختمان ها، ۸۲، ۷۵۸-۷۷۰
- کامل، R. S. و Fung، A. S. (2014). برآورد نظری عملکرد یک سیستم کلکتور حرارتی فتوولتائیک (PV/T) همراه با یک پمپ حرارتی در یک خانه پایدار در تورنتو. ASHRAE Transactions, 120 (1)
- Ekrami, N., Kamel, R. S., and Fung, A. S. (2014). اثربخشی یک دال بتنی تهویه شده بر عملکرد پمپ حرارتی منبع هوا در آب و هوای سرد در جریان کنفرانس eSim، اتاوا.
- Hailu، G.، Fung، A.S. (2014). نمای یکپارچه فتوولتائیک/حرارتی ساختمان با تهویه اجباری و جابجایی طبیعی. ASHRAE Transactions, 120 (1)
- ناوارو، M. E.، Martínez، M.، Gil، A.، Fernández، A. I.، Cabeza، L. F.، Olives، R.، و Py، X. (2012). انتخاب و خصوصیات مواد بازیافتی برای ذخیره انرژی حرارتی معقول مواد انرژی خورشیدی و سلول های خورشیدی، ۱۰۷ (۰)، ۱۳۱-۱۳۵.
- فرناندز، ای. آی.، مارتینز، ام.، سگرا، ام.، مارتورل، آی.، و کابیزا، ال. اف. (۲۰۱۰). انتخاب مواد با پتانسیل در ذخیره سازی انرژی حرارتی معقول. مواد انرژی خورشیدی و سلول های خورشیدی، ۹۴ (۱۰)، ۱۷۲۳-۱۷۲۹.
گرد آورنده: مهندس محمدرضا رمضانی